Hacweekblad artikel: Show Your Dream Overpelt 8ste editie

De achtste editie van Show Your Dream op de Grote Markt en diverse omliggende straten van Overpelt was vorige zondag 4 juni 2018 opnieuw een drukbezocht evenement. Zowel deelnemende auto’s als bezoekers waren weer in behoorlijke aantallen aanwezig.

Het is een treffen voor iedereen die interesse heeft in autotuning. Iedere deelnemer heeft een auto of ander voertuig dat volledig of gedeeltelijk gepersonaliseerd is. Voor deze mensen is het een hobby of een passie en soms zelfs een levensstijl. Maar het is ook een sociaal gebeuren. Veel deelnemers zien elkaar elk weekend terug op soortgelijke happenings zowel in binnen- als in buitenland. De organisatie is in handen van Tuningclub Dream Creations uit Overpelt en omstreken.

 Op het einde van de dag was er een prijsuitreiking op de Grote Markt. Er worden prijzen (cups) gegeven op diverse disciplines zoals beste Oldtimer, Airbrush, interior, wheels, American, multimedia, cabrio, enz… Een voor HAC weekblad uitspringende prijs was ‘Best of Girlscar’ omdat een hobby met auto’s vaak niet dames-gerelateerd is. Toch zijn ze er wel!

De prijswinnares voor deze categorie was de uit Munsterbilzen afkomstige, 25-jarige, Flawinne Kimberly. Terecht is deze dame trots op haar mooie Audi waarvan ze een en ander zelf heeft getuned. HAC kon haar auto bewonderen tijdens een gesprekje met Flawinne: “De velgen heb ik zelf helemaal bewerkt maar andere aanpassingen zoals een grote rood gelakte veiligheidskooi heb ik laten doen. Ik blijf er wel steeds bij en help daar waar ik kan maar er zijn nu eenmaal werkzaamheden die je door een specialist moet laten doen. Dat kost best veel geld allemaal maar het is nu eenmaal mijn hobby. Ik kan er mijn eigen ideeën in kwijt. Ik ga gedurende het seizoen regelmatig met mijn auto naar dit soort meetingen. Een vriendin van me gaat ook mee met haar auto en op zo’n meeting ontmoet je dikwijls mensen die je kent. Morgen gaan we naar Ulft in Nederland. De prijs die ik vandaag gekregen heb is iets om trots op te zijn maar ik doe het alleen maar voor de eer want verder zit hier geen geldprijs ofzo aan verbonden”.

Op deze Show Your Dream zag je weer de meest uiteenlopende gepimpte auto’s, soms volledig uitgebouwd, oude modellen geheel opgeknapt, verlaagd, enz… Het mooie aan de Audi van Flawinne was dat hier geen bombastische veranderingen aan waren gedaan, alleen het subliem mooier maken van deze auto maakte het tot iets speciaals. De auto kwam met de carrosserie vrijwel helemaal tot aan de grond maar om er mee te rijden kan je die blijkbaar omhoog laten komen zodat het rijden over een verkeersdrempel toch mogelijk blijft. Natuurlijk was de auto tot in de puntjes gepoetst, iets wat Flawinne bijna dagelijks doet, maar het meest bijzondere waren toch wel de speciale velgen. Vergelijkbaar met een vrouw die mooie sierlijke schoenen draagt zo maakten deze vier mooie wielen van Flawinne’s auto er een bijzondere verschijning van.