Historiek

De geboorteplaats

Tuningclub Dream Creations is een club met zijn wortels in Belgisch Limburg, meer bepaald Pelt en omstreken. De geboorte van de club was in een oogwenk volbracht. Zo kreeg onze pater familias Roy Gabriels in 2006 een idee op een tuningsvent: 'Waarom maken we van onze vriendengroep geen echte club? Een club die bekend staat om vriendschap en respect'. Zo rijden we elk weekend naar een tuningsevent binnen en buiten België. Dit voor een gezellige dag onder vrienden, maar natuurlijk ook om onze eigen wagens en club te tonen aan de buitenwereld.

De naam van Roys kindje

Iedereen was super enthousiast over het idee! Onmiddellijk begon de zoektocht naar een naam die klasse en respect uitstraalt. Weken en weken zijn voorbij gevlogen voordat we met onze vriendengroep een degelijke naam vonden dat bij ons idee zou passen. De keuze is gevallen op 'Dream Creations'. Volg je dromen, creëer dromen, creëer je droomwagen! Alles is haalbaar, als je het zelf wilt!

De eerste stapjes

In 2010 begon bij onze club het idee te waaien om een evenement op poten te zetten. Een evenement voor en door autofanaten. Het zou een dag moeten worden waar iedereen elkaar respecteert en waardeert. Dit jaarlijks evenement gaat door het leven onder de naam 'Show Your Dream', afgekort tot SYD. Dit evenement brengt jaarlijks minstens 850 wagens bij elkaar in het centrum van Overpelt. De volledige opbrengst gaat elk jaar opnieuw naar een goed doel!

Wat worden ze toch snel groot

Op maar liefst vijf jaar tijd vermenigvuldigde het evenement Show Your Dream zich evenredig. Met een opkomst van 210 wagens in 2010 groeide het evenement uit naar 1050 wagens in 2015! De volledige groeicijfers zijn trouwens hier terug te vinden.

Enkele jaartjes er tussenuit

Omwille van de COVID-19 pandemie werden de edities van 2020 en 2021 tot ieders spijt geannuleerd. Maar we zijn terug, de editie in 2022 belooft alvast groots te worden!

Het ongewenst bezoek bij de verjaardagen

Weet dat Tuning gaat om het personaliseren van je wagen en niet om hard rijden en luide muziek. Het verschil tussen mensen die aandacht zoeken en tuners is echt immens groot. Aandachtszoekers willen aandacht en zullen daar alles voor doen. Wij vallen op, door onze blinkende wagens, dikke velgen en perfecte stance!