Hbvl artikel: Show Your Dream 5 2014

OVERPELT - Afgelopen zondag was het behoorlijk druk in het centrum van Overpelt op de vijfde editie van Show Your Dream, een tuningevenement georganiseerd door tuningclub Dream Creations. Zo’n 7000 bezoekers, uit heel Europa, en 780 wagens bezetten het centrum van 10 uur tot 17 uur.

Het evenement was een groot succes. Er werd gevreesd dat er complicaties zouden zijn met de installatie van nieuwe pastoor Theo Borgermans in de Sint-Martinuskerk in Overpelt, die ook zondag plaatsvond. De kerk was moeilijker bereikbaar door het afgesloten centrum. Er waren echter geen problemen en zowel de installatie van de nieuwe pastoor als de vijfde editie van Show Your Dream is kunnen plaatsvinden zonder problemen.

“Het was weer een fantastische editie”, vertelt Danny Busker, medeorganisator van het evenement. “Alles is vlot verlopen en er waren geen problemen. Dat is waar we naar streven. Bij een evenement kan alles fout lopen, gelukkig hebben we deze vijfde Show Your Dream mooi kunnen afsluiten.”

Toeschouwers stroomden toe en niet alleen leden van een tuningclub toonden interesse. De omwonende buurt kwam ook eens een kijkje nemen in het centrum van Overpelt. “Ik had me eigenlijk iets heel anders voorgesteld bij het woord tuningevenement,” biecht Christa Geysmans uit Lommel op, “de muziek staat helemaal niet zo hard als ik had verwacht. We horen wel eens rijdende discotheken voorbij komen thuis maar ik leerde vandaag dat dat helemaal niets met tuning heeft te maken.”

Naast de omwonende buurt en Belgische tuningsympatisanten mocht het evenement ook rekenen op bezoekers van onder andere Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Er was ook een zeer grote diversiteit van wagens aanwezig. American style, oldtimers, quads, "streetcars", cabrio’s, het was allemaal vertegenwoordigd. “Zo’n opkomst hadden we niet verwacht,” vertelt Richard van Rooij, “het is leuk dat we dit hebben kunnen realiseren. Ook voor de horeca en cultuur in Overpelt is dit zeker mooi meegenomen.”

Na de prijsuitreiking liep het centrum heel vlot leeg onder begeleiding van de organisatie. Alles werd in een mum van tijd opgeruimd. De organisatie heeft bloed, zweet en tranen in dit evenement gestoken en mag ook tevreden zijn met het resultaat. “Wij zijn ontzettend blij met deze vijfde editie. 7000 bezoekers van verschillende landen in Europa en bijna 800 wagens is niet niks”, aldus Roy Gabriels, medeorganisator. “Wij kijken nu al uit naar volgend jaar. De eerste plannen liggen al weer op tafel.”